Nieuws

het meest gastvrije restaurant

van Friesland

Februari 2009

Hoe tover je een voormalige pottenbakkerij om tot een mooi Visrestaurant?

April 2009

Sjouke en Maya wisten er wel raad mee! Zij bouwden de voormalige pottenbakkerij om tot een modern maar karakteristiek restaurant.

In April 2009: de opening van restaurant Vis en Meer

Maart 2011

Sinds de oprichting van Visrestaurant Vis en Meer hebben Sjouke en Maya hun best gedaan om hun klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn.


En dit werd rijkelijk beloond met de Gastfrij Frysk 2010 Award


...Bedankt voor uw waardering,het doet ons enorm goed om op deze manier te merken dat u onze inzet enenthousiasme op prijs stelt.  

Dit is voor ons heel veel inspiratie om te proberen het u nóg meer naar de zin te maken.

Mei 2012

Viert u vakantie in de buurt van Woudsend? Of bent u een dagje onderweg met de boot? Dan biedt Vis en Meer een goede diner optie!


Indien u overdag een bestelling bij ons plaatst, kunt u rond etenstijd de lekkerste gerechten bij ons in het restaurant afhalen. Wij maken voor u heerlijke paella, roerbakschotels of vissoep.

December 2012

Wilt u weer eens heerlijk wild eten? en lekkere rode wijnen erbij?

Dat kan bij Vis en Meer in Woudsend.

Mei 2012

Ook zin in oesters?

Probeer onze verse pareltjes van de zee. Slechts € 13,50 per half dozijn..

Lekker met bijvoorbeeld een speciale fles wijn Mar de Frades

September 2012

Vanochtend gevangen en vanavond op uw bord, heerlijke snoekbaars!

Maart 2013

Wat Super! Wij horen bij Iens Toppers 2013!  klik hier voor meer info

Maart 2013

In ons Restaurant hangen schilderijen van zeeschilder C.A. de Vries.

Bent u nieuwsgierig? Wandel gerust eens binnen, deze schilderijen mogen worden verkocht.

Mei 2013

Zaterdag 22 juni a.s. organiseert Vis en Meer en Snackbar Any Tyme ‘t Hoekje een Woudsender Haringparty met Poonrokerij.

Van 12.00 tot 18.00 uur vindt dit feest plaats in de Midstraat.

November 2013

In watersportdorp Woudsend vinden we restaurant Vis en Meer waar, hoe kan het ook anders, vis de hoofdrol speelt. Sinds 2009 zorgen Sjouke en Maya Schilstra ervoor dat het hun gasten aan niks ontbreekt. Super verse vis is wat de klok slaat en gezien een volle bezetting op zowel het terras als in het restaurant weten de bezoekers dat te waarderen. Veel ‘bootjesmensen’ zitten te genieten van de kwaliteit op het bord. Wij van voor het menu à-la-carte.


De combinatie van rosevalaardappel, gerookte paling en Granny Smith is een eenvoudige maar smakelijke start van het menu. Ook de gepofte knoflooksoep met gerookte zalm en de spies van dikke schol met garnalenbisque en garnalen zijn lekker.


De à-la-carte kaart biedt een diversiteit aan schaal- en schelpdieren. De Oesters die pers stuk of dozijn besteld kunnen worden, komen uit een eigen homarium en zijn supervers.


Tweede gang knoflookgamba’s met twee gulle sausjes. De “Surf & turf Vis en Meer’ is de topper van de avond. Hoewel de naam vis en vlees vermoedt, krijgen we hier een combinatie van een halve kreeft met uitstekend gegrilde tonijnsteak. De verdejo uit Rueda van Ramon Bilbao Monte Blanco combineert goed bij de diverse schaal- en schelpdieren.


We kunnen blij concluderen dat Woudsend een fijn visrestaurant rijk is. Welkom in Lekker!


bron: LEKKER 2014

September 2013

TOP 5 BESTE MOSSEL MOMENTEN.

Volgens het Veronica Magazine, eet je de lekkerste mosselen in Woudsend!

Jawel op nr 1 geëindigd Restaurant Vis en Meer te Woudsend, gevolgd door Vis aan de Schelde (Amsterdam), Vis aan de Maas (Rotterdam), Vis & Ko (Haarlem) en op nr 5 Het Vissershuis in het Zeeuwse Burgh Haamstede.

Januari 2014

Graag laten wij u kennismaken met de pure smaken van de verfijnde Japanse keuken. Wij maken traditionele sushi met een eigentijdse twist om lekker thuis of onderweg van te kunnen genieten. Wij gebruiken uitsluitend dagverse ingrediënten!

Bestel één van onze menu’s of bespreek met ons uw eigen wensen.

April  2014

Het is alweer 5 jaar geleden, dat wij de uitdaging aangingen om van De Dyk 3 (“de Hjerringslynder”) naar de Dyk 6 te verhuizen.


Elke dag streven wij ernaar om onze gasten absolute topkwaliteit te serveren. Daarom worden onze vis en schelpdieren dagelijks super vers aangeleverd.


Dagelijks zijn wij bezig met onze passie en streven ernaar om u in een ongedwongen sfeer te laten genieten van onze gerechten en

topwijnen.


Afgelopen jaar werden wij hiervoor beloond door de culinaire gids “LEKKER” met een hele mooie recensie.


Als laatste en belangrijkste willen wij onze gasten bedanken voor hun komst in de afgelopen jaren.


En wij gaan met veel plezier doorwerken aan onze uitdaging,

en hopen u nog vaak te mogen  begroeten in ons

Restaurant Vis en Meer.


            Sjouke en Maya

            en uw gastheer, Ruurd Nagelhout.

Geopend t/m 30 augustus 2015 !!


Voorafgaand aan het toeristisch seizoen pakken we spectaculair uit met twee weekenden bomvol evenementen en activiteiten.

Voor u, om te Proeven aan Friesland en de rijke Friese cultuur.

lees meer.

Humoristische aankondiging van Kunst aan de Ee 10 dagen –

100 kunstenaars – 1.000 kunstwerken. 17 tot en met 26 juni 2016 in Woudsend, Friesland. 3.700 m2 professionele kunst in een gezellig Fries dorpje.

Chef-kok Sjouke en gastvrouw Maya Schilstra voeren in het centrum van watersportdorp Woudsend een modern ingericht restaurant waar vis centraal staat. Na een hartelijk welkom door gastheer en sommelier Ruurd Nagelhout ontvangen we al snel een amuse: een koud tomatensoepje met krab.


De oesters Fine de Claire uit eigen homarium smaken verrukkelijk en we drinken er een frisse grüner veltiner Spitmühle Kloste ram Spitz bij.

Op de wijnkaart staan zestien wijnen, per glas verkrijgbaar, waardoor het mogelijk is om je eigen wijnarrangement samen te stellen.

Het gerecht van coquilles met eekhoorntjesbrood, buikspek en sojasaus heeft een hoog umamigehalte en daar sluit de krachtige Provence rosé van Domaine Mirabeau goed bij aan.


Als hoofdgerecht komt er doradefilet met een roomsaus. De Dorade is iets te ver gegaard. De kaasplank bestaat uit vijf soorten Franse en

Nederlandse kaas die gepresenteerd worden op een leistenen bord

waarop de namen staan geschreven. Hierbij warm kletzenbrood, mosterd en in grappa gemarineerde druifjes.

De rekening tot slot is een verassing: die is namelijk bijzonder bescheiden.

Bron: Lekker 500 - 2017

 

Vrijdag 2 februari 2017

Woensdag 1 november 2017

No nonsense op z’n Fries: zo zou je het restaurant van Sjouke en Maya Schilstra kunnen betitelen. Het eigentijds ingerichte Vis en Meer ligt in het centrum van watersportdorp Woudsend en op zomerse dagen kun je plaatsnemen op het achterterras. Je komt hier om te genieten van verse oesters uit eigen homarium en vakkundig bereide visgerechten.


In een vlot tempo komen heerlijke gerechten uit de keuken, met als absoluut hoogtepunt de coquilles van de bakplaat met gegrild buikspek, bloemkool,couscous en jus van gepofte knoflook : wat een feest. We drinken er een stevige Chardonnay uit 2015 bij van Paddy Borthwick uit Nieuw Zeeland. Die kan dat smaakgeweld allemaal prima aan en doet het ook goed bij het kort gebakken tartaartje van tonijn met babypaksoi en noedels. De fles Chardonnay gaat op bij gebakken snoekbaarsfilet op wilde spinazie met uitjes gesmoord in savora, met een garnituur van broccoli, groene bloemkool en wortel naast gebakken zeebaarsfilet met gestoomde tomaatjes, tuinkruiden en basilicumroom. Smakelijk hoofdgerechten die ruim boven het gemiddelde zijn geproportioneerd. Dat Friezen snelle eters zijn, blijkt als we tegen 21.00 uur aan het toetje beginnen: er is dan nog maar één ander tafeltje bezet. Dat mag de pret niet drukken, want de tiramisu met limoncello en geraspte citroen én het halve kaasplankje, met onder andere een prachtig rijpe époisses, vormen een fijne afsluiting van ons diner.


Bron: Lekker500-2018